24 novembris, 2009

Hellride 2

Nē, šoreiz tam nav nekāda sakara ar manu tiesību iegūšanas procesu. Tas uz laiku ir iesprūdis.
Hellride bija uz Helsinkiem, kopā ar "Melno kaķi" (jā, jā, to pašu, kura dēļ man nozaga mantas, no kurām daļa bija pirkta par tanī nopelnīto naudu), izrādi.

Tās bija 3 dienas:
pirmajā dienā (pulksten 3.30 naktī piektdienā kāpām autobusā, devāmies uz Tallinu un tālāk ar prāmi uz Helsinkiem. Saliju, nosalu, sakarsu, nosalu, saliju, nosalu un šausmīgi nostaigāju kājas. Toties vismaz Somijā kā civilizētā Eiropas valstī rūpējas par cilvēkiem ar celiakiju, dabūju bulciņu ar sieru un šķinķi, kādu nebiju ēdusi gadus sešarpus. Mmmm...debešķīgi!
Nopirku savā mīļajā Indiska veikaliņā cepuri pazaudētās vietā - gandrīz tādu pašu.

Viesnīca 4zvaigžņu, istabiņā dzīvojām lieliskā kompānijā 4atā ar R., 8gadīgo, tikko izveseļojušos Annu un 12gadīgo Ievu alias Esteri alias Cherie, galīgi slimu. Man arī veselība nobruka, tā ka Rihards bija vienīgais bezbaciļainais telpā. Ar Esteri mainījāmies ar zālēm.

otrajā dienā spēlējām izrādes, kā par brīnumu, nebiju neko aizmirsusi, pat ne vismazāko rekvizītu!!! (Apbrīnojami, jo šodien, braucot no mājām pie vecākiem uz mājām Juglā divriz nācās skriet atpakaļ pēc aizmirstām mantām.)
Pirmajā izrādē ar mazo Rihardu aizkulisēs plosījāmies(jo Karīna dziedāja šaušalīgi), otrajā apgūlos uz grīdas un gandrīz aizmigu(šinī viņa dziedāja tikai slikti, taču uz skatuves aizķērās un nokrita).

Vakarā bija ballīte ar Ziemassvētku dāvanām un gatavojot priekšnesumu kopā ar R. es nokritu un atdauzīju muguru. Šodien beidzot sāka sāpēt. Gāju ciemos pie meitenēm skatīties filmu ar Džoniju Depu (somi savas filmas rāda ariģinālvalodā ar subtitriem somiski), ar Rihardu gājām staigāt, manas pēdas atkal atteicās darboties, taču saaukstēšanās ļoti cītīgi par sevi atgādināja un viss beidzās ar pārrunām mūsu stāva runātavā (divi krēsli, galdiņš, viskijs un tēja).
Mazie plosījās, lielie klejoja, slimie gulēja, Karīna lamājās, mēs strīdējāmis un bučojāmies. Aizraujoši.

Trešajā dienā viesojāmies Latvijas vēstniecībā (viņiem bija izcilas konfektes un jūgenda mēbeles, bet kola gan tikai "grādīgā" - nekādas vieglās vai zero, shame)ar divām Svempa gleznām un ļoti patīksmu interjeru.
Vēl apmeklējām vienu kultūras centru, precīzāk - tā bērnu bibliotēkā ar fantastiskām grāmatām (lieliskākās - par viena suņa dzimšanas dienas svinībām un manu mīļo grupu "The Who") un zāli, kur notiek izrādes, koncerti utml, kur arī ir satriecošas gaismu un skaņu pultis, kā arī ļoti pieklājīgā videokamera.
Tad bija šopinga tūre, kur 1) iegādājos 3 skaistas bļodiņas (diez kur - Indiska, protams!), divas vecākiem un vienu sev, kā arī jauno itāļu Vogue, kurā gan vīlos - visi citi manā īpašumā esošie ir apmēram 50x interesantāki), bet biju tik pārgurusi, ka H&M iegāju un tūliņ izgāju ārā - nespēju neko ieraudzīt.

Šausmīgi mīlīga bija maza melnādaina meitenīte, kas pie pašapkalpošanās saldējuma automāta bija uzspiedusi sev uz rociņas kārtīgu saldējuma rituli.

Annantalo centrs, kur strādā Maire, ir lielisks, ceru, ka kādu dienu arī Latvijā būs kaut kas līdzīgs, kur varēs doties mani bērni. Tur bērni un jaunieši var nodarboties ar visvisādām mākslinieciskām lietām un tiešām attīsta domāšanu un iztēli un ļauj tiem izaugt ar plašu skatu uz pasauli.
Zinu, ka šis ieraksts ir boring, bet tā kā vēl esmu slima un nogurusi, tad savādāk nesanāk.
Par pārējo vēlāk. Arī bilde būs vēlāk.

Nav komentāru: